Livrare si retur

  • 1. Urmarirea comenzii tale
  • 2. Modalitati de livrare (Curier National)
  • 3. Conditii si costuri de livrare
  • 4. Returnarea produselor

1. Urmarirea comenzii tale

In momentul in care coletul este expediat veti primi un mesaj cu AWB-ul si link-ul unde puteti urmari livrarea coletului.

2. Modalitati de livrare (Curier National)

Modalitatile curente pe care le poti folosi pentru a intra in posesia bunului sunt livrarea prin curier.

3. Conditii si costuri de livrare

- Costul de livrare pe teritoriul Romaniei este de 15 Lei

- Data medie de livrare este calculata ca fiind data expedierii + 2 zile. Din pacate nu putem garanta un termen minim sau unul fix pentru livrare intrucat serviciul este in afara controlului nostru operational.

Conditii de livrare

In cazul in care clientul se afla in imposibilitatea receptionarii comenzii in mod personal, comanda va fi lasata la adresa precizata doar unei persoane cu varsta mai mare de 18 ani si doar in cazul comunicarii catre Curier, a numarului comenzii.

In cazul livrarii la locul de munca al clientului, caz in care Curierul nu poate avea acces in locatia respectiva, clientul trebuie sa se asigure ca poate receptiona aceasta comanda.

Clientul va fi contactat telefonic de catre curier in prealabil pentru a obtine confirmarea prezentei acestuia la adresa si ora selectate in momentul validarii comenzii pe site.

Clientul se obliga sa fie prezent la adresa de livrare indicata, in intervalul orar anuntat de curier, in caz contrar acesta va supora taxa de transport aferenta unei posibile noi livrari.

Intervalul orar va putea fi modificat, ulterior comunicarii de catre curier, doar cu acordul curierului. Livrarea se considera a fi indeplinita de catre Journales.ro, la momentul predarii produselor comandate catre client la adresa selectata de acesta la momentul plasarii comenzii.

4. Returnarea produselor

Cumparatorul are dreptul sa se retraga din contract, respectiv sa returneze un bun sau sa renunte la un serviciu, in termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decat cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui bun sau renuntare la un serviciu expira in termen de 14 zile de la ziua in care cumparatorul intra in posesia fizica a bunului.

In cazul in care cumparatorul decide sa se retraga din contract, acesta va notifica vanzatorul despre decizia lui, inainte de expedierea produsului nepersonalizat. Daca produsul nepersonalizat a fost deja livrat, acesta va putea face retur (Formular de retur). Formularul trebuie printat, completat si expediat la adresa contact@journales.ro

In cazul in care clientul/cumparatorul solicita retragerea din contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care comanda este achitata, vanzatorul va rambursa costul produselor din comanda in maximum 14) zile de la data informarii vanzatorului de catre cumparator asupra deciziei sale de retragere din contract. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza prin restituire in contul bancar completat pe cererea de retur.

Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate.

Produsele se pot returna prin orice firma de curierat care asigura livrarea coletului de retur la depozitul comerciantului. Adresa la care se trimit coletele de retur este:Mosnita Noua, Strada Domino, Nr. 31, Judetul Timis, Nr telefon 0720033715, Romania.

Clientul se obliga sa notifice Journales.ro intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin e-mail la contact@journales.ro sau prin telefon la numarul +40720.033.715 in termen de maximum 14 de zile calendaristice de la primirea produselor. In caz contrar, Journales.ro poate refuza coletul. Informatiile necesare care trebuie furnizate Journales.ro pentru trimiterea curierului sunt urmatoarele:

  • data expedierii coletului;
  • numarul comenzii;
  • suma de returnat;
  • modalitatea de plata dorita.

Costurile de transport ale coletului returnat intra in responsabilitatea clientului. In orice situatie de returnare a produselor, acestea trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost trimise clientului, cu etichetele intacte si impreuna cu toate documentele care l-au insotit.

Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi conditie ca la primire: fara defecte (cu exceptia viciilor ascunse si exceptand defectele deja semnalate de client in corespondenta cu Journales.ro).

Pentru retururi integrale de comenzi, clientul primeste banii aferenti produselor returnate, fara costul transportului, achitat initial, in interval de 14 de zile calendaristice de la data la care Journales.ro este informat de catre client cu privire la decizia acestuia de a returna produsele.